Om prästgården

Sedan 1600-talet har den gula Prästgården vakat över vattnet där Kalixälven och Ängesån möts. På sin centrala plats på Brännan, mitt i Överkalix, har den sett samhället växa fram och alltid varit en naturlig del av bilden. Fram till början av 2000-talet fungerade den som just prästbostad, för att sedan under några år inhysa tillresta författare som uppskattade det vackra läget på höjden intill älven.

Frida Andersson, bryggerska och grundare av Tjers bryggeri i Överkalix, hade länge spanat på den vackra byggnaden. Och när den stått tom ett tag gick hon vidare med sin idé om att varsamt omvandla Prästgården till ett gästgiveri. Resten är så att säga historia, och 2016 slog Tjers Gästgiveri upp dörrarna för sina första gäster.

Byggnaden är varsamt renoverat för att bevara Prästgårdens historia, så att gäster kan ta del av den speciella känslan. Tillsammans med sin mor Anna-Lisa, som du möter när du bor här, och far har Frida skapat en unik känsla där du bjuds in att njuta av stillheten. Materialval och möbler är noga utvalda för att välkomna i varm famn med tanke på hållbarhet och historia.

Vill du veta mer så är du varmt välkommen som gäst!